Упис у први разред

Поштовани родитељи,

Обавезним уписом у први разред школске 2023-24. године обухваћена су деца рођена од 1.марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

Министарство просвете науке и технолошког развоја уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу настоје да из годину у годину, како родитељима, односно другим законским заступницима ученика, тако и овлашћеним лицима у школи, олакшају активности у вези са уписом деце у школу.

Родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Апликација ће родитељима односно другим законским заступницима ученика бити доступна од 20.марта до 31.маја 2023. године.

Потребно је да:

–        Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на Порталу еУправа
–        Покренете услугу кликом на зелени тастер ”Покрени услугу”
–        Одаберете школу којој Ваше дете територијално припада
–        Одаберете термин за тестирање
–        Попуните податке о Вашем детету
–        Оставите број телефона како би Вас у случају промене термина обавестила школа

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

Извод из матичне књиге рођених

Уверење о пребивалишту

Здраственог информационог система , потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење

Податке о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а )

*Изузетак је уверење о похађању припремног предшколског програма из приватног вртића
** Изузетак је само лекарско уверење уколико је преглед обављен код приватног лекара или ако је дете војни осигураник биће потребно да га родитељ донесе у школу

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима , обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. године. Истог дана ће психолог или педагог школе извршити тестирање ученика.

Родитељи односно други законски заступници ученика приликом уписа ученика не доносе ниједан документ у папирном облику у школу, али требају знати и приликом уписа издиктирати ЈМБГ детета и свој ЈМБГ.

Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Уколико нисте у могућности да закажете термин преко портала еУправе, позовите секретара наше школе на број 060-7187196.

Министарство просвете обезбедило је подршку родитељима у вези са езаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011/7350557

 

Игор Војновић, директор школе